Nederlands English

Reizen naar Egypte

ju_egypt

Julia Harvey reisde voor het eerst beroepshalve naar Egypte in 1990 als begeleidend Egyptoloog op een bootreis over de Nijl van Cairo naar Aswan voor de Britse reisorganisatie Swan Hellenic. In de jaren daarna deed zij gemiddeld twee van dergelijke reizen per jaar voor Swan Hellenic totdat het vanaf 1997 niet langer mogelijk was de volledige lengte van de Nijl te bevaren.

In 2000 reisde Julia voor het eerst met een Nederlandse groep naar Egypte als Egyptoloog en reisleider. Dit was ook de eerste keer dat zij met de reisorganisatie Djed Reizen samenwerkte, een verbintenis die tot op de dag van vandaag voortduurt.

Van 2004 tot 2009 organiseerde zij ieder voorjaar een reis naar Egypte voor de Seniorenacademie (HOVO) in Groningen in samenhang met de cursussen Cultuur van het Oude Egypte die zij in het najaar bij de Seniorenacademie verzorgt. In 2010 besloot de Seniorenacademie zich uitsluitend te concentreren op het aanbieden van de cursussen en sindsdien worden de Egypte-reizen zelfstandig door Julia Harvey en Djed Reizen georganiseerd. Klik hier voor meer informatie over HOVO-cursussen in Groningen.

Julia Harvey biedt verschillende reizen naar Egypte aan die elk gerelateerd zijn aan een van haar HOVO-cursussen. Samen bieden deze cursussen een ongeėvenaarde kennismaking met dit prachtige land – van de oude wortels tot de hedendaagse werkelijkheid.
Klik op een jaar voor de verschillende reisschema's: 2009, 2010, 2011, 2012, 2013

Djed Egypt, onderdeel van Djed Reizen, organiseert de praktische kant van de reizen naar Egypte – de vliegreis, het lokaal vervoer, de hotels, de toegangskaartjes enz. – in samenwerking met Julia en een Egyptische gids. De (wettelijk verplichte) Engels-sprekende gids reist met de groep mee en geeft ter plaatse informatie over de bezochte monumenten. Julia is aanwezig om waar nodig te vertalen, extra achtergrond-informatie te geven en verdere vragen op Egyptologisch gebied te beantwoorden. De gids en Julia werken samen om elke reis tot een onvergetelijke ervaring te maken.

Klik hier om over de ervaringen van enkele deelnemers aan eerdere reizen te lezen.
Klik hier voor een fotoalbum.